Press


408 trappsteg. Det är målet i Västerås första och högsta trapprace DU KAN RUN, som arrangeras under Cityfestivalen.
- Det är ett maxpulslopp som tar dig från markplan genom trapphuset, upp mot Skrapans topp, säger Johan Malmqvist, Lic. PT specialist och arrangör.


Trappsteg efter trappsteg – våning efter våning. Den första juli arrangerar företaget J.Malmqvist training specialists loppet ”DU KAN RUN” i Skrapans trapphus.

- Om man tycker om att testa sina gränser, fortsätta jobba när mjölksyran sprutar och hela kroppen skriker, då kommer man älska loppet, säger Johan Malmqvist.

- Eventet är dock inte bara till för personer som älskar träning utan för alla som gillar utmaningar! Varför inte en gång för alla avgöra vem som är kvarterets snabbaste jultomte!

Det kommer att finnas tre olika tävlingsklasser; dam, herr och lag. Johan Malmqvist uppmanar alla som inte vill springa ensamma att dra ihop kollegorna på jobbet eller bästa kompisarna och bilda ett gemensamt lag, där den sammanlagda tiden räknas.

- Vi vill bjuda Västeråsarna på en riktig utmaning. Så länge man är fullt frisk och vid gott mod kan alla över 14 år vara med, säger Johan Malmqvist. Han jämför ”DU KAN RUN” med att springa ett varv, det snabbaste man kan, runt en 400-metersbana.

- När du gjort det, multiplicera känslan med två, och lägg sedan till att det är mycket brant lutning i trappen. Fixar du det i högklackat?!

Hur kom ni på idén om ett trappevent i Skrapan?
- Det var Annika Persson som först kläckte idéen i höstas efter att ha sett liknande lopp i andra städer. Eftersom mitt företag har vana att arrangera stora event så nappade jag, lät hjärnan jobba ett tag och resultatet blev ”DU KAN RUN”, säger Johan Malmqvist.


Pressbild på Skrapan
DU KAN RUN arrangeras av
Till förmån för SNPF - Svenska narkotikapolisföreningensamarbetspartnersPoster för utskrift